Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović sastao se danas sa predstavnicima Boračke organizacije grada sa ciljem upoznavanja sa tekućom problematikom koju imaju te o njihovoj međusobnoj saradnji.

Gradonačelnik je nakon sastanka izjavio da je saradnja grada sa Boračkom organizacijom dobra i korektna i najavio da će i ubuduće zajednički rješavati probleme ove populacije.

“Odluka o dopunskim pravima boraca će biti pripremljena za narednu sjednicu Skupštine grada Prijedora, monografiju koju priprema Boračka organizacija grad će podržati koliko bude moguće, a u funkcionisanju Boračke organizacije zajednički ćemo djelovati, pomagati i obilježavati značajne datum”, rekao je Pavlović.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević izjavio je da je današnji sastanak iniciralo rukovodstvo Boračke organizacije da se razgovara i o problemima koje ova populacija ima i o programima koje Boračka organizacija planira.

“Mi planiramo slanje demobilisanih boraca i RVI nižih kategorijia na banjska liječenja. Neće to biti veliki broj, 30 do 40, ali važno je da grad nije zaboravio svoje borce”, rekao je Predojević.

On je dodao da je, prema analizama Boračke organizacije, smrtnost ove populacije u prva tri mjeseca ove godine povećana za 25 odsto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine, a za isti procenat povećan je i broj oboljelih.

“I tu smo naišli na razumijevanje i kroz rebalans budžeta za ovu godinu, ako bude potrebno, imaćemo punu podršku lokalne samouprave”, dodao je Predojević.

prijedorgrad.org